Main menu:

Ócsárd


Go to content

Önkormányzat

Bemutatkozunk

Kedves Látogató!Ócsárd község polgármestereként nagy tisztelettel és örömmel köszöntöm honlapunkon!

500 évesnél is öregebb településünk Baranya megyében. Községünk Pécstől délre, délnyugatra fekszik a megyeszékhelytől 16 km-re a Harkány felé tartó 5814-es főútvonal mentén.

Településünkre a szép, rendezett, parkosított, falusias környezet a jellemző. Ez a rendezettség köszönhető a községünkben élő embereknek, akik védik, óvják környezetüket szinte a sajátjuknak tekintik és köszönhető az ócsárdi Faluszépítő-és Kulturális Egyesületnek. Minden korosztály jól érzi magát ebben a családias falucskában. A gyerekek a felújított játszótereken játszhatnak vagy a telekuckóban internetezhetnek , az idősebb korosztály focimeccsekre vagy nyugdíjasklubba járhat.
Van helytörténeti kiállításunk, könyvtárunk, zeneszobánk, ahol gitározni, hegedülni, citerázni tanulhatnak az idelátogatók. Jól működő falugondnoki szolgálatunk van, amely segíti kis falucskánk mindennapi gondjait megoldani.
Ezen kívül jól működik a nyugdíjasklub és az nb3-t megjárt labdarúgó egyesület is, amely jelenleg a megyei első osztályban kiválóan szerepel. Itt kell megemlítenem, hogy rendelkezünk műfüves futsal labdarúgó pályával, ami bekerített és világítással is rendelkezik. Így akár éjszakába nyúló labdarúgó mérkőzéseket is lehet játszani.

Egész évben színes programokkal várjuk az idelátogatókat.
Februárban csörögefánk fesztivál,májusban falunap és gyereknap a horgásztó-és vadasparkban, júliusban mély víz fesztivál, a nyár végén augusztus 20-a megünneplése, októberben időskorúak találkozója, decemberben pedig mikulás napi-és karácsonyi műsorokkal várjuk az idelátogatókat.

Úgy gondolom, hogy Ócsárd a lehetőségek települése. Ezt bizonyítja a vállalkozások idetelepülése a fiatalok itt maradása. Én úgy érzem, hogy ez csak töredéke annak, amit el lehetne mesélni kis falunkról. Mindenkit szeretettel várunk Ócsárdon!Keserü Zoltán
polgármester


Térkép:


Back to content | Back to main menu